Spelutbildningar

Institute of Play

taggar: inga

I Pittsburgh på Game Education Summit kom jag i kontakt med Institute of Play i New York. Något för er som är intresserade av framtidens lärande idag. Jag vet att Datorn i utbildningen har skrivit om det och att det samtidigt som Nordic Game Conference pågick en konferens i Stockholm som hette Framtidnens lärande. Jag är tyvärr dåligt insatt hur det gick men det finns definitivt personer runt om i världen som uppfattar att t ex speldesign har mycket att ge när det kommer till pedagogik. Jag sitter själv och skriver på en föreläsning om hur man kan ta inspiration av speldesign i klassrummet. Tänkte testa den på Skolforum (Lärarnas Hultsfred…) i oktober.

Tillbaka till Intitute of Play..de som föreläste var Tracy J. Gromek (Game & Curriculum Designer and Research Specialist at the Institute of Play)  och Leah Gilliam (Project Director and Community Catalyst at the Institute of Play). Leah presenterade Institute of Play´s arbete och Tracy berättade om hennes samarbete med en mellantadielärare i ämnet spanska. Projektet hette the Annual Blubonian-Spanish Treasure Hunt, en projekt baserat på en mycket enkel teknsik lösning som pågick under 10 veckor och med mycket game play. Målet var att få studenterna att kommunicera med varandra. Ni kan läsa mer om det på deras hemsida.

taggar: inga

3 kommentarer to “Institute of Play”


 1. Tobias Jensen
  on Jul 17th, 2009
  @ 12:29

  Har försökt hitta din föreläsning på skolforums hemsida, men hittar den inte. Kommer den upp senare?
  Jag jobbar visserligen som studie- och yrkesvägledare på ett Jobbtorg i Stockholm och inte inom skolväsendet direkt. Men jag är ruskigt intresserad av att gå i alla fall.


 2. Ann-Sofie Sydow
  on Aug 17th, 2009
  @ 13:56

  Jag kommer troligtvis att hänga i Dreamhackmontern. :-)

  mvh
  Ann-Sofie


 3. tracy gromek
  on Sep 25th, 2011
  @ 18:45

  Hi Tobias,

  Let me know if you would like to know more about the project. You can find me on Facebook. :0)

  Cheers,
  Tracy

Skriv en kommentar

© 2009 Spelutbildningar. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and Magatheme by Bryan Helmig.